Beste bewoners van Holendrecht,

Bedankt voor alle informatie
Holendrecht is een buurt met veel betrokken bewoners. Wij willen u via deze weg graag bedanken voor alle tijd, energie en informatie die u altijd voor ons over heeft. Ook willen wij u beter op de hoogte brengen van wat wij met, voor en door u doen. Wij hopen daar met deze nieuwsbrief, sociale mediaberichten en de websitepagina van Holendrecht een mooie start mee te maken. Hieronder vindt u een aantal onderwerpen en een lijst met ingrepen waar wij de afgelopen maanden aan gewerkt hebben en wat we nog gaan doen:
Holendrecht Centrum


Samen met woningcorporatie Eigen Haard, Wonam en eigenaar van het winkelcentrum Hoorne Vastgoed werken wij aan de vernieuwing van het centrum van Holendrecht. Wij maken graag gebruik van de kennis, het inzicht en de wensen van de bewoners van Holendrecht. Om dit te onderzoeken hebben wij twee bureaus ingehuurd: Sabo Advies en Bureau de Hamvraag. Zij hebben veel ervaring met onderzoeken in een buurt met betrokken bewoners en zijn onafhankelijk.
Enquête over Wonen, Werken en Leven
Door corona is het momenteel helaas niet mogelijk om u aan te spreken in de buurt. Wij willen u daarom vragen om via onderstaande link een aantal vragen in te vullen over wonen, werken en leven in Holendrecht.

Klik hier om naar de online enquête te gaan!

Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 15 minuten. Als u klaar bent met het invullen van de vragen en u uw adres achterlaat, ontvangt u met de post een kerstcadeautje. Als u de vragenlijst niet online kunt invullen, maar u wilt wel meedoen dan kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Portretten en verhalen van ondernemers door fotograaf Paco Núñez.

Voor de studie over de buurt maakt Paco Núñez een serie professionele portretten van ondernemers uit de buurt. Ook spreekt hij ondernemers over wat zij willen om op een goede manier te kunnen ondernemen en werken in Holendrecht.
Bent of kent u een ondernemer in Holendrecht en wilt u graag in beeld komen? Neem dan contact op met Paco via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Hieronder vindt u een overzicht van waar wij de afgelopen maanden nog meer aan gewerkt hebben en wat wij nog gaan doen:

Wat we gedaan hebben:
1. Het stangenpark achter het Cruijff Court is vernieuwd. Lees hier meer!
2. De route van Amstel III naar het winkelcentrum is duidelijker gemaakt met pijlen van vloerstickers en een poster op het Nitrikhof. Zo weten nieuwe bewoners van de overkant van het spoor het winkelcentrum ook te vinden.
3. Er zijn extra lampen in het winkelcentrum opgehangen.
4. De hekken rondom de plantenstroken bij het winkelcentrum zijn verwijderd.
5. We ondersteunen de bewoners van de Groene Hub die met de ondernemers van het winkelcentrum zijn begonnen met plan en uitvoering om overlast van ratten tegen te gaan.
1. Het stangenpark is vernieuwd!
2. De route van Amstel III naar het winkelcentrum is duidelijker gemaakt met pijlen van vloerstickers en een poster op het Nitrikhof.

Wat we binnenkort doen:

1. De oude bankjes en prullenbakken rond het winkelcentrum vervangen. Lees hier meer!
2. De onderdoorgangen van het metro en treinstation schoonmaken.
3. Het basketbalveld naast het Cruijff Court wordt vernieuwd.
4. Bij het basketbalveld komt een Urban Dance Ground, waar in de openlucht gedanst kan worden.
5. De toegang naar de scholen Morgenster en de Holendrechtschool, waar ook de fietsen staan, krijgen een opknapbeurt.
6. Kunstenaar Munir de Vries brengt schilderingen aan bij het stangenpark en basketbalveld.
7. Architectenbureau Mecanoo voert een ontwerpstudie uit

Onderwerpen volgende nieuwsbrief
Deze ingrepen maken de buurt een stukje mooier, maar lossen natuurlijk niet alle problemen op. Wij zijn dan ook bezig met een aantal sociale projecten in Holendrecht. In de volgende nieuwsbrief stellen wij Raphael Beaumont (projectleider sociaal) en Mildred Alexander (gebiedsmakelaar) en de sociale projecten waar zij zich mee bezighouden aan u voor.
Wilt u meer weten over de projecten en de toekomstplannen voor Holendrecht?
Bekijk dan onze projectpagina www.amsterdam.nl/holendrecht.

Met vriendelijke groet,
Saskia Huft en Jim Engelshoven

Login om te antwoorden