Nieuwsbrief Bewonersplatform Gein

Mei 2021

 

 • Er zijn momenteel acties gaande tegen plaatsing van windmolens dichtbij huizen, zoals de gemeente voorstaat.
 • Er zijn verschillende actieve (bewoners) groepen in Gein. Men weet echter van elkaar niet waar men mee bezig is. Plan van het BPG om dit te coördineren via het GOGD (Gebieds Overleg Gaasperdam Driemond).
 • Een idee van het BPG: activiteiten van alle platforms meedelen in de krant die de gemeente uitgeeft, alsmede in ZuidOost en Meer en online.
 • Per 1 april j.l. zijn de Buurtteams gestart. De dichtstbijzijnde voor ons is in Reigersbos; Rossumplein 11. Binnenkort komt er ook één in gezondheidscentrum Gein. De buurtteams zijn laagdrempelig. Men kan daar binnenlopen met vragen zoals: wat kan ik doen tegen geluidoverlast van buren, hoe schrijf ik een brief aan een instantie, enz.
 • BSO (Buiten Schoolse Opvang) Jippie is gestart. Adres: Maria Snelplantsoen 1 in Gein 3.
 • De actie voor de aanschaf van een tweede AED voor Gein 4 in de Wethouder Serrurierstraat is afgerond; deze wordt snel geplaatst.
 • Binnenkort komt er een actie voor de aanschaf van 2 AED’s in Gein 1 en 2.
 • Er zijn regelmatig problemen met het boekenkastje dat aan buurthuis Gein hangt. Het kastje is vaak stuk (vernield?). Verzoek aan iedereen om een oogje in het zeil te houden en bij onraad de politie te bellen: 0900-8844.
 • Er is nog steeds onduidelijkheid over de aanplant van nieuwe bomen als antwoord op de bomenkap die in Gein 4 heeft plaatsgevonden.
 • Hopelijk kan er op het Jan Schaeferpad in Gein 3 en 4 een bloementuin door de imker en vrijwilligers aangelegd worden.
 • BPG zoekt nog steeds geïnteresseerde buurtbewoners die willen meedenken hoe wij de buurt mooi maken en houden. Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Cornelis Aarnoutsstraat 127 in Gein 3.
 • De energietransitie heeft de aandacht van het BPG, echter wij hebben onze twijfels over van het gas af, aangezien omringende landen juist aan het gas gaan. Bij de alternatieven voor gas, zoals een warmtepomp, gaan hoge kosten een rol spelen, die veel mensen niet kunnen betalen.
 • In Gein 4 is men begonnen met het inzamelen van GFT-afval.
 • Helaas belanden er nog steeds veel mondkapjes op straat in plaats van in de afvalbakken.
 • Astrid zal iets op schrift stellen om het BPG te promoten.

 

 

Astrid Roijen

voorzitter BPG   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Login om te antwoorden
logo gein 03 01logo gein 03 02

september 2020

Bewonersplatform Gein heeft een buurtkastje geplaatst aan de voorgevel van Buurthuis Gein, naast het boekenkastje. 

Mensen die eten en toiletartikelen over hebben, kunnen deze in het kastje plaatsen en mensen die niet veel te besteden hebben, kunnen gratis producten uit het kastje halen.

Spelregels:

Enkel ongeopende verpakkingen. Niet toegestaan: tabaksproducten, alcohol en alcoholhoudende drankjes. Ook verse producten die slecht houdbaar zijn (zuivel, vlees, vis, groente en fruit mogen niet in dit kastje geplaatst worden. Ook snoepgoed is niet toegestaan, want geen voedingswaarde.

Wat mag wel? Pakken koffie, thee, crackers, roggebrood, noten, pinda’s, pindakaas, jam, hagelslag, potjes honing, zakjes rozijnen en andere zuidvruchten, ontbijtgranen (muesli), blikken soep, kruiden, olie,  pakken pannenkoekmix en conserven (vis, fruit en groente in blik of pot).  Ook toiletartikelen zijn toegestaan.

Laten wij er met elkaar voor zorgen dat het kastje netjes blijft. Mocht u onverhoopt merken dat een verpakking kapot is gegaan en de inhoud ervan los in het kastje ligt of op de straat, meldt dit dan bij de beheerder van dit kastje.

Astrid Roijen

Voorzitter BPG en beheerder van het buurtkastje

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Login om te antwoorden

Hier wordt alle informatie en nieuws betreffende geheel Gein getoond.

Login om te antwoorden

Subcategorieën